Avokado i sushi: Savršen spoj

lis 24, 2022

Kremast, ukusan, jednostavan za pripremu i u zadnje vrijeme iznimno popularan. Nema kombinacija jela u kojima se ne koristi. Avokado je apsolutni hit, a sasvim slučajno završio je i u sushiju pa tako svi oni koji nisu ljubitelji sirove ribe danas mogu uživati u zamamnim i nadasve zdravim sushi rolicama od avokada. 

 

Kralj zdravih masnoća

Ovu laskavu titulu nosi upravo zbog toga što ga u najvećem postotku čine masti. Iako vas možda na prvu njegov neutralni okus neće osvojiti, to je upravo ono što ga čini savršenim za sljubljivanje s drugim namirnicama. Ako ga dobro začinite i ukomponirate s drugim jelima, sigurni smo da ćete uživati u pravom bogatstvu zdravih okusa. 

Kako je avokado završio u sushiju?

Iako avokado nije originalno iz Japana, ipak je sastojak nekih od najslasnijih sushi rolica. Kako je došlo do ovog zanimljivog spoja? Jedan poznati sushi chef davne 1960. godine bio je u posjetu Kaliforniji gdje je pripremao sushi rolice. Međutim, nije mogao nabaviti tunu, nakon čega je počela njegova potraga za savršenom zamjenom. Avokado se zbog svoje masnoće pokazao kao dostojan pandan tuni te su tako nastale California Rolls, danas sastavni dio svakog sushi menija. 

Male tajne velikih sushi majstora

Da bi sushi bio ukusan, mora se pripaziti da avokado bude dovoljno zreo za pripremu. Ako ste ikad imali priliku baratati s ovom namirnicom, znate da je avokado prilično tvrd prvih nekoliko dana nakon kupnje. On mora omekšati dovoljno da nemate osjećaj da jedete kamen kada zagrizete sushi. Također, ni od prezrelog avokada sushi neće postati delicija. Naš chef usavršio je sve tajne pripreme sushija od avokada pa je na meni uvrstio čak 11 slasnih kombinacija. Tako imate priliku uživati u makiju od avokada, Philadelphia rolicama, California rolicama, California Premium rolicama, Dragon rolicama, Rainbow rolicama, Tiger Veggie rolicama, Salmon Skin rolicama, Mango rolicama, Prawn rolicama i Mediteran rolicama. Dođite i probajte ih sve!

Sushi rolice od avokada okusom ne zaostaju za onima s morskim plodovima. Posjetite nas i dopustite da vas zavedemo ovim zdravim okusima.