Carrarina poljana: Mali trg za velike hedonističke rituale

ruj 27, 2021

Srdačna ćakula, beskrajne kave na suncu i neformalno druženje uz a capella pjevanje, finu hranu i piće rituali su do kojih Splićani drže od pamtivijeka. 

Ovo ozračje karakteristično je i za Carrarinu poljanu, nekadašnji park koji je u novo ruho zagrnuo još car Napoleon. Njezinim popločavanjem stvorili su se preduvjeti za živopisnu mješavinu stambenih i turističkih objekata koja ovom ”slučajnom” trgu daje posebnu draž.

Put ka sreći

S prvim zrakama sunca tamo se spontano okuplja mlado i staro kako bi pretresli gradske novitade, kvartovske sočne priče, i upustili se u kakvu funcutariju. Naravno, sve je to dobronamjerno pa ljutnje nema, ali zato smijeha i dobrih vibracija ne nedostaje.

Po dnevnu dozu dobrog raspoloženja možete i vi doći pokucate li caru Dioklecijanu na glavni ulaz – Zlatna vrata. Prolaskom kroz njih otvaraju vam se mnogobrojne mogućnosti, a odlučite li poći nalijevo, dočekat će vas pravi splitski šušur koji u ljetne mjesece turisti obožavaju. 

Kraljevska gozba dostojna imperatora

Na terasama ugostiteljskih objekata koje su svoje mjesto pod suncem našle upravo na Carrarinoj poljani nikada nije dosadno. Mjesto je to gdje se spajaju zavodljivi mirisi i okusi Jadrana, različite kulture, hrvatska tradicija i duh antike koji izvire sa skromnih fasada kuća koje Poljanu skrivaju. 

Udobno se smjestite na našoj terasi te se prepustite čarima uživanja u prvoj jutarnjoj kavi ili se pak osladite delicijama dostojnima carske trpeze. Gastronomska ponuda na samom je vrhuncu u kasnim popodnevnim i večernjim satima kada se u pravilu traži stol više jer ovdje ćete naći sve što vam nepce poželi – od oborite ribe do prvoklasnog mesa. Siti, zadovoljni i s osmijehom na licu odavde će otići čak i oni najistančanijeg nepca. 

Ljubiteljima vrhunske, prvoklasne ribe osmijeh na lice svakako će izmamiti naša bogata ponuda najcjenjenije jadranske ribe. Svježe ulovljena i pomno pripremljena ostavit će vas bez daha. U rižotu, carpacciu, na emulziji od senfa, kremi od avokada, cvjetače ili krumpira i češnjaka – izbor je na vama. Na nama je pak da vam, za što god se odlučili, pružimo kraljevski užitak. Jedva čekamo!