En garde: Sablasno slasna sabljarka

ruj 5, 2022

Sabljarka je opasni morski grabežljivac čiji zastrašujući oblik glave ne nudi samo odgovor na pitanje kako je dobila ime već i zorno ukazuje na to da se s njom nije za šaliti. No na našem jelovniku sabljarka je krotka, nježna i zamamno privlačna, a život vam neće ugroziti, nego ga čak može i produžiti…

 

S dužinom koja zna premašiti četiri metra i masom koja može doseći i 600 kilograma, sabljarka je jedna od najvećih riba svjetskih mora, ali i jedna od najbržih i najokretnijih. Svojom famoznom sabljom u stanju je dokrajčiti i plijen puno veći od nje same pa doista zavrjeđuje titulu morskog supergrabežljivca. Osim što ju je notorno teško uloviti, njen izlov je strogo reguliran i dopušten samo uz posebne dozvole pa mnogi nikad nisu ni kušali njen specifičan okus koji mnoge više podsjeća na meso negoli na ribu, a samim time ni na svojoj koži osjetili sve zdravstvene blagodati koje nam pruža. Kod nas uvijek možete ispraviti taj propust jer sabljarku vam nudimo svakodnevno, u sve vrime godišta!

Razmišljajte ružičasto 

Sabljarka obiluje mono i polizasićenim masnim kiselinama koje čuvaju srce i krvožilni sustav, prepuna je minerala i vitamina te je čak i fantastičan izvor rijetkog vitamina K, ali i selena, najsnažnijeg prirodnog antioksidansa. Siromašna je kalorijama, a bogata esencijalnim aminokiselinama pa je idealna kako za sportaše i rekreativce tako i za one koji očajnički žele izgubiti koji kilogram, no ne po cijenu iscrpljujućeg gladovanja. Kad je svježa i zdrava, meso joj je privlačne ružičaste boje: ako vam netko pokuša podvaliti bljedunjavo meso sabljarke, slobodno ga odbijte i dotrčite do našeg restorana.

Dimni signali vode vas u Adriatic

Naime, carpaccio od dimljene sabljarke specijalitet je kojim će naš chef, kao sabljom, otvoriti sve vaše čakre. Proces dimljenja zaslužan je što vam meso sabljarke možemo ponuditi svakodnevno, bez obzira na sezonu lova, i to bez ikakvog gubitka na njenim zavidnim nutritivnim kvalitetama. No najvažnije od svega: okus je tako božanstven da ćete se, nakon što jednom padnete na njenu sablju, uvijek vraćati po još!

Ne morate biti grabežljivac da ugrabite najbolji plijen. Dođite u Adriatic Sushi & Oyster bar i ulovite sve najfinije komade!