Gillardeau kamenice: francuski šik, glamur i elegancija navrh jezika

lis 18, 2021

Čuvene Gillardeau kamenice još su jedan kamenčić u raskošnom mozaiku vrhunske gastro ponude Francuske, zemlje nebrojenih užitaka. Zanimljiva priča koja stoji u pozadini ove svjetski poznate delikatese očarat će vas baš poput njezina okusa.

Od poljoprivrede i mode do gastronomske slave

Velika ljubav prema kamenicama rodila se na zapadu Francuske kod šarmantnog otočića île d’Oléron u čijim uvalama utočište nalaze rijeke Charente i Seudre. Daleke 1898. godine poljoprivrednik Henri Gillardeau uzgojem kamenica postavio je temelje uspješnom obiteljskom poslu za koji ni slutio nije da će obiteljsko ime vinuti u sam vrh svjetske gastronomije.  

Poduzetnog Henrija naslijedio je sin Jean, a njega opet sin Gérard, promućurni ekonomist koji je posao učinio isplativim i sirovinom izvrsne kvalitete zaludio čitavu Francusku. Ipak, posao života od stoljetne tradicije napravio je tek mladi Thierry koji se u obiteljski biznis uključio točno sto godina nakon njegova pokretanja. 

Svoje prvoklasne kamenice plasirao je u svijet elite u Francuskoj i cijelom svijetu, a njihovim izuzetnim okusom, uz malu pomoć francuskog šarma, osvojio je i srce Belgijanke Véronique. Očarana Thierryjem i kamenicama koje nose njegovo prezime, napustila je svoj dotadašnji posao u luksuznoj modi i dizajnerske krpice zamijenila gumenim čizmama i slamnatim šeširom. Svojim trudom i znanjem Thierry i Véronique otad su prezime Gillardeau učinili sinonimom za vrhunsku kamenicu u kojoj sada i vi možete uživati kad god poželite.

Kvaliteta je njihov najbolji marketing

Jednom kad okusite Gillardeau kamenice, teško ćete se suzdržati od famoznog francuskog Oh là là! Prepoznat ćete ih po interesantnoj, pažljivo oblikovanoj ljušturi koja krije snažno mesnato tijelo punog okusa s natruhom slatkoće. Upravo ta slatkoća pridonosi suptilnosti uz koju savršeno pristaju tek pokoja kapljica limuna ili mrva ljutike.

Itekako to zna naš chef koji će vam sa zadovoljstvom zaželjeti Bon appétit kada vam ovu delikatesu s daškom francuskog luksuza i stila servira blago začinjenu i posluženu pri odgovarajućoj temperaturi. La vie Parisienne savršeno će upotpuniti čaša vrhunskog vina i opuštajući ambijent idiličnog povijesnog okruženja Dioklecijanove palače. Jeste li spremni okusiti život na francuski način?