Goveđi rep: Hrana kao duhovno iskustvo

lip 13, 2023

Imamo jelo uz koje ćete mahati repom od veselja!

Što vam prvo pada na pamet kad se susretnete s pojmom “comfort food”? Ukusi variraju, ali obično bude riječ o nekoj hrani koja svojim okusima, aromama, teksturama, izgledom, procesom pripreme, načinom serviranja i dijeljenja, i najvažnije, osjećajima koje priziva, stvara mentalnu sliku doma i kušaču pruža toplinu, ugodu, utjehu, duhovno ispunjenje koje nadilazi sfere pukog gastronomskog užitka. Nešto toplo, možda i na žlicu, da nije fensi-šmensi nego pravo po domaće, da se dugo, duuugo kuha pa da dom satima miriše dok se kuha, nešto za što vas vežu uspomene, nešto što i u najtežem danu donosi mir.

Za nas je to goveđi rep.

Bez konkurencije.

Ne možeš požuriti ljubav

Za početak, proces ne možeš požurivati, ovo jelo ne trpi nikakvu nervozu, pirjat će se satima i satima dok samo ne odluči da je gotovo, ali zauzvrat će vas čitavo to vrijeme darivati mirisima u kojima kao da je čisti koncentrat sreće. Moraš pazit’ na njega na svakom koraku, prepržit’ ga ni ovako ni onako nego aman-taman, šufigavat’ do iznemoglosti, podlijevat’ do izbezumljenosti (a opet, ne previše!), svako malo začinjat’ prstohvatom ovoga, šakicom onoga, žličicom nečeg sedamnaestog, sve dok u tom jednom savršenom trenutku ne osjetiš da se meso bez problema već na dodir odvaja od kosti i tada sve što uspijevaš izustiti je: vridilo je.

Neusporedivo

Taj miris ne može se usporediti s ičim u gastronomiji, uz taj parfem sve ostalo su samo toaletne vode. Ali okus… Di će suza neg’ na oko! Ekstrakt je to svega najboljeg od govedine: tako blaženo meko, a tako prokleto moćno. Nemoguće je opisati dubinu ovog okusa: ona seže sve do iskona, Rep se tako nezamislivo dugo priprema jer je pun hrskavice koja se u procesu topi i čini meso još sočnijim i podatnijim, a sve ono silno povrće, začini, vino, temeljac i još koješta sljubili su se s mesom u najgrandiozniju simfoniju ugode. 

Ukratko, za nas je to goveđi rep.

Dika jelovnika

I nije bilo druge nego uvrstiti ga na naš jelovnik. Rižoto od goveđeg repa sa šumskim voćem donosi vam sukus ovog ultimativnog comfort fooda, toplinu, ugodu, utjehu, duhovno ispunjenje koje nadilazi sfere pukog gastronomskog užitka, uvećano za veličanstvenu kremoznost, fascinantnu šumsku mistiku i paganinijevsku virtuoznost našeg chefa. Čaša kakvog vrhunskog pinot noira, syraha ili cabernet sauvignona, i vaše transcendentalno iskustvo je zaokruženo.

Vi ga zaslužujete, još večeras!

Za nas je to goveđi rep. Rezervirajte svoj stol i znat ćete zašto.

      

Stoga, navratite u naš restoran da vam ovim zanimljivim okusom koji čini dio naših jela popravimo raspoloženje i zdravlje!