Izjava o politici zaštite privatnosti

Dezinfikator d.o.o. (Zgon 11, Solin, OIB: 41468080163) posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje Dezinfikator d.o.o. obrađuje odnosno prikuplja od vas prilikom posjeta našoj internet stranici. Obrada osobnih podataka temelji se na jednoj od zakonitih osnova obrade.

 

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Osobnim podacima smatraju se oni podaci koji vas identificiraju (poput imena, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.). Dezinfikator d.o.o. ne prikuplja vaše osobne podatke osim u slučaju kada ste nam ih vi izričito učinili dostupnima (npr. prilikom ispunjavanja kontakt obrasca, pretplate na newsletter ili iz nekog drugog razloga), čime pristajete odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u niže navedene svrhe.

 

Korištenje i otkrivanje tj. prijenos osobnih podataka

Dezinfikator d.o.o. koristit će vaše osobne podatke za potrebe tehničkog upravljanja internetskim stranicama, analize preferenci te dostave općih i individualiziranih ponuda putem e-maila i/ili newslettera, s ciljem da vam se omogući pristup posebnim informacijama te za potrebe komunikacije s vama. Obavještavamo vas da je moguće da vaše osobne podatke učinimo dostupnima i našim poslovnim partnerima i klijentima, a sve s ciljem ispunjenja svrhe za koju su navedeni osobni podaci prikupljeni. Također, Dezinfikator d.o.o. savjetuje svim roditeljima i skrbnicima da djecu poduče o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu. Usluge koje pružamo nisu namijenjene osobama mlađim od 16 godina, ali za podatke koje prikupljamo ili obrađujemo ne možemo znati odnose li se na osobe mlađe od 16 godina. 

 

Politika korištenja i pohranjivanja kolačića (HTTP cookies)

Naše internet stranice koje posjećujete koriste kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na vašem tvrdom disku, što našoj internet stranici omogućava prepoznavanje vašeg računala prilikom sljedećeg posjeta stranici www.adriatic-sushi.com

Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podaci o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu.

Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe te za funkcioniranje svih značajki internetske stranice i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni kolačići koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici.

Kolačićima trećih strana (Google Analytics, Facebook Connect i Facebook pixel) se koristimo za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naše internet stranice. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.

Ovisno o postavkama na vašem internetskom pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite. Napominjemo kako je svrha kolačića poboljšanje i omogućavanje upotrebe naše internet stranice te sprečavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje značajki naše internet stranice ili uzrokovati drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

 

Newsletter

Ako ste dali izričitu privolu za primanje Newslettera, možemo vam poslati elektronički bilten s komercijalnim sadržajem za oglašavanje. Podatke koje ste nam dostavili kako biste se registrirali na Newsletter koristit će se samo za slanje Newslettera. Ako želite odustati od primanja Newslettera, to možete učiniti u bilo kojem trenutku putem opcije otkazivanja koja se nalazi u Newsletteru. U slučaju otkazivanja, osobne podatke koje smo prikupili u tu svrhu prestat ćemo obrađivati i vaše podatke ćemo obrisati.

Prikupljene podatke pohranjujemo samo za razdoblje tijekom kojeg primate Newsletter i niste otkazali svoju privolu za primanje Newslettera.

Obrada podataka za primitak Newslettera nužna je za potrebe naših legitimnih interesa. Stoga niste obvezni dostaviti te podatke i/ili privolu na primitak Newslettera. Pravna osnova za primanje biltena je vaša privola (članak 6. stavak 1. Opće uredbe o zaštiti podataka). U slučaju da niste dali privolu neće vam biti poslan Newsletter.

U slučaju da vam naš Newsletter bude dostavljen putem našeg poslovnog partnera, poput agencije za digitalni marketing, isti se za potrebe tog slučaja smatra izvršiteljem obrade. Obavještavamo vas da naš poslovni partner također štiti sigurnost vaših podataka odgovarajućim i najsuvremenijim tehničkim i organizacijskim mjerama. Naš poslovni partner ne smije koristiti navedene osobne podatke u druge svrhe, osim onih za koje su namijenjeni.

 

Sigurnost

Dezinfikator d.o.o. ulaže velike napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka (poput Opće uredbe o zaštiti podataka, Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka i dr.). Napominjemo kako su vaši podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenog pristupa i neovlaštenog izdavanja. Također, Dezinfikator d.o.o. koristi najsuvremenije tehničke i organizacijske zaštitne mjere kako bi osigurao sigurnost vaših osobnih podataka.

 

Rok pohranjivanja

Pohranjujemo vaše podatke do isteka roka od 3 (tri) godine, računajući od isteka ugovornog odnosa, osim onih podataka za koje važeći propisi propisuju duži rok pohranjivanja. Vaši podaci se u svrhe izravnog marketinga na temelju legitimnog interesa koriste do isteka roka od 3 (tri) godine, računajući od isteka ugovornog odnosa, a kod podataka korisnika 3 (tri) godine nakon prikupljanja istih, osim onih podataka za koje važeći propisi propisuju duži rok pohranjivanja. Ako je prisutna privola za obradu u promidžbene svrhe koja se proteže i na razdoblje koje slijedi nakon propisanog roka, vaše podatke pohranjujemo sve do povlačenja privole.

 

Prava korisnika

Korisnik odlučuje koje podatke o sebi čini dostupnim društvu Dezinfikator d.o.o. U slučaju promjene bilo kojeg vašeg osobnog podatka, molimo vas da nas o promjenama obavijestite na e-mail reservations@adriatic-sushi.com kako bismo ispravili ili ažurirali vaše osobne podatke.

Ovim putem vas obavještavamo kako imate pravo povući danu privolu u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično, na način da se obavijesti Dezinfiktor d.o.o., Zgon 11, 21 210 Solin, ili reservations@adriatic-sushi.com, u pisanom ili elektroničkom obliku ili usmenim putem. Nadalje, po primitku izjave o povlačenju privole, pisanim putem ćemo potvrditi primitak, a osobni podaci koji su obuhvaćeni izjavom o povlačenju više se neće obrađivati počevši od datuma povlačenja privole. Napominjemo kako će sve obrade i/ili prijenosi učinjeni do datuma povlačenja privole i dalje ostati pravno valjani.

Osim prava na povlačenje privole, korisnici, u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka, imaju pravo na pristup i potvrdu od Dezinfikator d.o.o. u vezi s osobnim podacima, pravo na ispravak, pravo brisanja (“pravo na zaborav”), pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka te pravo na prigovor. Također, korisnici imaju pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

U slučaju da ste odlučili da ne želite dijeliti svoje podatke, molimo vas da uvažite kako možda nećete moći pristupiti nekim dijelovima internet stranica. Korisnici koji odluče da više ne žele primati naše usluge, mogu se odjaviti od primanja obavijesti na način da odustanu od pretplate na našoj stranici, slanjem e-mail obavijesti na reservations@adriatic-sushi.com

 

Automatizirana obrada

Napominjemo kako se neki podaci (poput vrste internetskog preglednika koji upotrebljavate, broja posjeta, prosječnog vremena provedenog na stranicama, pregledavani sadržaj i sl.) obrađuju automatski prilikom pristupa internet stranicama www.adriatic-sushi.com. Navedeni podaci koriste se u svrhu procjene privlačnosti naše internet stranice. Napominjemo kako korisnik ima pravo da se na njega ne odnosi odluka koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, osim ako je takva odluka potrebna za sklapanje ili izvršenje ugovora između korisnika i Dezinfikator d.o.o. dopuštena hrvatskim pravom ili pravom Unije ili je temeljena na izričitoj privoli korisnika.

 

Veze s drugim stranicama

Ova izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na internet stranice domaćina Dezinfikator d.o.o. Navedene stranice mogu sadržavati veze s drugim davateljima usluga te se na njih ne odnosi ova izjava o zaštiti privatnosti. Prilikom napuštanja internet stranice www.adriatic-sushi.com, molimo vas da se upoznate s izjavama o politici zaštite privatnosti na svakoj internet stranici koja prikuplja osobne podatke.

 

Obavijest o promjenama i kontakt

Svaka promjena naše politike zaštite privatnosti bit će objavljena uz ovu izjavu o zaštiti privatnosti, na početnoj stranici i na drugim mjestima za koje se smatra da su za to prikladna.

Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih uz izjavu o zaštiti privatnosti molimo vas da nas kontaktirate elektroničkom poštom na reservations@adriatic-sushi.com ili pisanim putem na Dezinfikator d.o.o., Zgon 11, 21 210 Solin.