Renomirani chef Ippei Uemura gostuje u Adriatic Sushi & Oyster baru

ruj 30, 2022

Bliži nam se kraj sezone, no to svakako nije kraj uživanja u vrhunskoj gastronomiji. I ovog listopada festival Taste the Mediterranean ugostit će nagrađivane domaće i strane chefove. Mi smo iznimno sretni jer će, u sklopu festivala, ugledni chef Ippei Uemura u našem restoranu pripremiti ekskluzivnu večeru u četiri slijeda za sve naše goste. 

 

Festival dobre mediteranske spize

Ovo je godina za 10, i to ne samo zbog najbolje turističke sezone ikad. U 2022. godini, naime, obilježavamo 10. godišnjicu ulaska hrvatske mediteranske prehrane na UNESCO-ov popis nematerijalne kulturne baštine, ali i 10. rođendan gastro festivala Taste the Mediterranean. Jubilarno izdanje ovog izvanrednog događanja okupit će 30 gostujućih chefova i 15 uglednih govornika u čak 20 splitskih restorana. Sjajna ekipa inozemnih chefova kuhat će bok uz bok s domaćima. Ove godine festival je usmjeren na edukaciju mladih naraštaja i profesionalnih chefova, a na kraju svakog dana održat će se četveroručne večere u najpoznatijim splitskim restoranima. Kako i naš restoran ponosno sudjeluje u ovom važnom festivalu, iznimna nam je čast što će slavni japanski chef Ippei Uemura pripremiti senzacionalnu večeru u četiri slijeda baš za naše goste.

Bogato kulinarsko iskustvo

Japanski chef s francuskom adresom Ippei Uemura rodom je iz Shigija, a kuhanjem se bavi od 1995. godine. Japanske kuharske tehnike vježbao je sedam godina u Kumamotu, a njegova gastronomska vizija temelji se na ljubavi prema vrhunskim namirnicama Sredozemnog mora i francuske regije Provanse, ali uz ponosno korištenje japanskih kulinarskih tehnika. Nakon što je prošao obuku uz koju se također obrazovao i o životnom ciklusu proizvoda, rezbarenju voća i povrća te dijetetici, 2003. godine smjestio se u Marseilleu gdje je otvorio restoran Tabi. Ovaj vrsni chef sa svojim restoranom osvojio je tri toke vodiča Gault & Millau (s ocjenom 15,5/20) i Michelinovu preporuku. Nadalje, 2017. godine dobitnik je posebnog trofeja za kuhanje plodova mora, a uvršten je i na popis mladih talenata Francuske po izboru vodiča Gault & Millau 2017. i 2018. godine. Član je žirija Open Sushi France, a svoje majstorske tečajeve održava diljem svijeta. Sigurni smo da će vas ovaj vrhunski chef, koji u slobodno vrijeme svira u rock bendu, oduševiti svojim neodoljivo ukusnim delicijama, ali i pozitivnom i veselom osobnošću. Jedva čekamo, a vi?

Svjedočite vrhunskom umijeću pravog kulinarskog virtuoza! U srijedu 5. listopada rezervirajte svoj stol u našem restoranu i prepustite se specijalitetima chefa koji je na najukusniji način sljubio ono najbolje od francuske i japanske gastronomije.