Štorije o’ spize: Najslasnija kulinarska priča

lis 18, 2022

Iako je već i postsezona na odmaku, nastavljamo pripremati vrhunska jela u kojima ste uvijek dobrodošli uživati. Nakon posjeta renomiranog chiefa Ippeija Uemure, nastavljamo naše gastro putovanje kroz manifestaciju Štorije o’ spize. Kroz četiri dana, od 13. do 16. listopada, za naše goste spremili smo zamamne specijalitete i zajedno se sjajno proveli!

 

Sjajan provod u mjesecu listopadu

Manifestacija Štorije o’ spize održava se u sklopu prvog splitskog Mjeseca gastronomije u organizaciji splitske Turističke zajednice i Grada Splita. Kroz cijeli mjesec listopad svi oni koji žive ili su u posjetu našem predivnom gradu mogu uživati u vrhunskim specijalitetima koje će za njih pripremati splitski chefovi. Glavni cilj manifestacije je promocija našeg grada kao vrhunske eno-gastro destinacije, a upravo iz tog razloga priključio se i naš Adriatic & Sushi bar. 

Nezaboravno gastro putovanje

Kao i uvijek, pomno smo razmišljali o našoj ponudi i tako složili neodoljivu kombinaciju u tri slijeda. U prvom slijedu goste je oduševio kraljevski ceviche od najfinije tune, mesa škampa, Gillardeau kamenica, Jakobovih kapica i naranče. Na to sve dodali smo i kremu od ljubičaste kapule, zaprašili prahom od crnih maslina, teksturu izbalansirali dodatkom indijskih oraščića, ubacili skupocjeni kavijar i priču zaokružili hladnim čajem od gina i soka od kamenica. Savršena uvertira u ostatak večeri, zar ne? Nakon ovakvog predjela jedini logičan nastavak bile su sushi rolice u raznim kombinacijama sa svježom jadranskom tunom. I, dakako, slasni desert za kraj da upotpuni ovu rapsodiju mirisa i okusa. Hvala vam svima na posjetu, mi smo se sjajno proveli kuhajući za vas! 

Kod nas kraj sezone ne znači kraj vrhunskoj ponudi i usluzi, što se trudimo dokazati svim našim gostima kroz ovakve manifestacije. Posjetite nas, jedva čekamo da vam oduševimo!