Sushi: Oduševite se okusom izlazećeg sunca

kol 16, 2021

Razbijamo mitove i donosimo razloge zbog kojih ćete zavoljeti jelo koje je osvojilo svijet

Mit prvi: Sushi je sirova riba

Sushi je riža začinjena octom u kombinaciji s algama, povrćem, sezamom i morskim plodovima. Sirova riba može, ali ne mora biti jedan od sastojaka. 

Mit drugi: Sushi su rolice od ribe i riže

Rolice se zovu maki i podvrsta su sushija. Maki, nigiri, futomaki i uramaki razlikuju se samo u načinu motanja sastojaka koji se koriste. Sashimi, koji se često pogrešno naziva sushijem, riba je na riži, bez dodataka. 

Mit treći: Sushi se pije sa sakeom

Uz njega se tradicionalno nazdravlja zelenim čajem ili pivom jer se alkohol u Japanu pije nakon jela. Osim toga, sake sadrži 14,5 do 20 posto alkohola i svojim intenzivnim okusom može izmijeniti okus sushija. 

Zašto će vas sushi oduševiti?

Hranjiv je i ukusan

Kombinacija svježih morskih plodova, povrća i začina daje osjećaj sitosti. Usto je izvrsnog okusa, visoke nutritivne vrijednosti i lagana za probaviti.

Produžuje život 

Sushi je eliksir ljepote i dugovječnosti zbog dobrih masnih kiselina koje povoljno utječu na kožu, kosu i sve vitalne organe.

Daje snagu 

Zahvaljujući nori algi, bogatoj vitaminom E, ova mala poslastica ekspresno podiže energiju.

Okusi izlazećeg sunca u srcu Splita

Bez obzira odlučite li u sočnim rižinim smotuljcima uživati za predjelo, glavno jelo ili desert, sigurni smo da vas naša ponuda neće razočarati. Naš sashimi od najkvalitetnije jadranske ribe izvrstan je uvod za uživanje u bogatim sushi rolicama koje se u dodiru s nepcem tope u ustima. Početnicima koji se tek upoznaju sa sushijem preporučujemo lagane California, Philadelphia ili Mango rolice. A za iskusne poznavatelje i obožavatelje jačih okusa pripremili smo Agematic Fantasy te Tuna, Losos i Adriatic rolice. Začinjen krastavcem, avokadom, mangom ili povrćem  u tempuri, sigurni smo da će vam naš sushi priuštiti nezaboravno iskustvo kojem ćete se uvijek vraćati.