Sva lica tune

ruj 19, 2022

Najpoznatija, najtraženija i najcjenjenija riba na cijelom svijetu – ovo su samo neki od epiteta kojima možemo opisali tunu. Iako važi za ribu velikih oceana, može se pronaći i u našem Jadranu. Priprema se na mnoge načine, izvrsnog je okusa te je bogata nutritivnim sadržajem. 

 

 

Ukusna, zdrava i ne deblja

Tuna je najbolja kada je svježa, a dobar je izvor proteina, minerala, vitamina B kompleksa te omega-3 masnih kiselina. Uz to što je jako zdrava, odlična je za sve one koji paze na liniju jer ima jako malo kalorija. Pozitivno utječe na zdravlje srca i krvnih žila, a ako se bavite sportom, tuna bi se trebala što češće naći na vašem meniju. Da bi obrok bio kvalitetan, tuna mora biti svježa, a to možete prepoznati prema boji koja je bež ili pak u nijansama od ružičaste do tamnocrvene, a ključan je i miris. Čuva se u posudi s ledom, a prije pripreme treba se dobro isprati i zatim osušiti kuhinjskim papirom.  

Veliki spektar jela

Dakako, i u Adriaticu smo prepoznali kvalitetu i popularnost tune pa u našem restoranu spremamo niz jela koja će zadovoljiti sve ljubitelje ove vrhunske ribe. Kako je predjelo savršena uvertira u sav raspon okusa u kojima ćete uživati kasnije, naš chef nudi vam na izbor tartar od tune, ceviche i tuna tika taku. Nakon što ste otvorili svoj apetit, vrijeme je za slasne suhi rolice: maki tuna, agemaki fantasy, spicy tuna roll, rainbow roll ili mediterranean roll, a možete isprobati i nigiri tunu, nigiri rose tunu ili sashimi tunu. Ako pak odlučite da vam treba odmor od sushija, no ipak želite guštati u tuni, ne brinite jer naš vrijedni chef jedva čeka da za vas pripremi najfiniju tataki tunu. Hm, rekli smo vam da smo obožavatelji tune! 

Kao i vi, i mi smo ogladnjeli čitajući o svim ovim specijalitetima. Svježe ulovljena tuna jutros je došla, a naš chef već se bacio na pripremu. Nalazimo se na Carraninoj poljani, sve što trebate je rezervirati svoj stol!