Tika taka, vrijeme je za kraljicu tikvicu

srp 25, 2022

Hranjiva, lako probavljiva, ukusna i gotova za tren oka, tikvica je sve ono što tražite od namirnice. Pripremiti je možete na bezbroj načina, a koji god odabrali, ne gine vam bogat i sočan obrok u kojem će uživati svi.

 

Uz tikvice na kuhinjskom pultu nema gladi, ali ni dosade. Iako kalorijski siromašne, u kombinaciji s mesom, sirom i povrćem prava su nutritivna bomba u kojoj zbog odsustva zasićenih masti i visokog udjela vode možete guštati bez grižnje savjesti. A da užitak bude potpun, osim okusima, poigrajte se i bojama! 

Miljenica malih i velikih

Žute, zelene i šatirane tikvice na tanjuru osvojit će i male i velike izbirljivce. Osim što su izvrsne kao dekoracija, poslužit će i kao izdašan prilog, brzi ručak ili slasna večera jer jesti se mogu na sto načina: u umaku, zapečene, punjene, pohane, kuhane i sirove, na salatu, u obliku špageta ili kora za lazanje. Potrebno je tek malo mašte i trunka spretnosti sa začinima da se okusi prilagode vlastitom ukusu ili preferencijama gosta koji će od stola otići zadovoljan i sit. 

Apsolutni gastronomski hit

Sve o umjetnosti i važnosti serviranja hrane zna i naš chef, koji smatra da svaki gost zaslužuje ukusno i fino dekorirano jelo za pamćenje. Upravo takva je tuna tika taka, apsolutni gastronomski hit inspiriran mediteranskim klasikom i živim koloritom. Kockice tune na kremi od graška, bundeve i ljubičaste kapule u zagrljaju delikatnih ploškica tikvica i paprike zalogajčić su na koji ćete se garant “nakačiti” u trenu. Čak i ako ste okorjeli tradicionalist koji nije sklon isprobavanju. 

 

Ako nam ne vjerujete, dođite i uvjerite se sami. Ne da nećete požaliti nego ćete moliti još!