Ukusni, slatki i zdravi sirovi kolači

ruj 5, 2022

Sirova prehrana posljednjih godina sve više dobiva na važnosti, a broj poklonika života na termički neobrađenom voću i povrću stalno raste. No dok u ovoj vrsti prehrane uživa tek mali dio ljudi, u sirovim slasticama uživaju baš svi: zdrave su, ukusne i slasne te mogu legitimo zamijeniti bilo koji desert.

 

Nikad jednostavnija priprema

Slastice od sirovih namirnica pune su zdravih nutrijenata, ne opterećuju želudac i u njima se može uživati bez imalo grižnje savjesti. Osim toga, priprema je mnogo jednostavnija, a uglavnom i kraća nego kod klasičnih slastica, što može biti posebno zanimljivo onima koji se možda baš i ne mogu pohvaliti svojim vještinama za kuhinjskim pultom. Naime, ovdje nema tijesta koja se dižu, ne koristi se pećnica pa nema ni bojazni da će nešto izgorjeti ili ostati sirovo jer – sirovo mora biti! To u praksi znači da se ovakve slastice izrađuju kombiniranjem sastojaka koji se mogu konzumirati bez termičke obrade, stoga su baza ovakvih slastica uglavnom orašasti plodovi, voće te različite prirodne masnoće koje prvenstveno služe povezivanju spomenutih sastojaka te daju kompaktnost slasticama. Dakle, u slučaju pripreme sirovih kolača – dobar blender i hladnjak glavni je alat koji vam je potreban.

Sirova zvijezda menija

Danas su sve popularnije torte i praline od sirovih sastojaka, a zvijezda sirovih slastica našeg restorana je torta Zdravka, pripremljena po originalnom receptu poznate slastičarske umjetnice Tee Mamut, čija su slatka remek-djela poznata širokoj javnosti. S bazom od indijskih oraščića i kokosovog ulja, začinjena agavinim sirupom i različitim voćem, Zdravka je osvježavajući desert koji paše nakog svakog našeg glavnog jela

Uvjerite se i sami da vam ne lažemo kada pričamo o našoj Zdravki. Navratite u naš restoran na dozu slatkog i zdravog užitka!