Vegetarijanski zalogaji za ljubitelje sushija

ruj 13, 2022

Ako ste oklijevali svog najdražeg vegetarijanca ili vegetarijanku odvesti u sushi restoran – nemojte! Sushi zalogaji slažu se i u vege verzijama koje ama baš ni po čemu ne zaostaju za onima sa slasnim morskim plodovima. 

 

Suprotno očekivanjima, sushi nije riječ koja označava sirovu ribu, već – gorku rižu! Ta riža uglavnom služi za fermentiranje sirove ribe, ali je svakako možete dobiti i u vegetarijanskoj verziji.

Krastavac i avokado – zelene tajne vege sushija

S obzirom na to da su nigiri i sashimi verzije sushi obroka koje podrazumijevaju riblji sadržaj, vegetarijanski sushi zalogaji najčešće se pripremaju u maki ili uramaki verziji, što je slučaj i u našem restoranu. Maki verzija sushi zalogaja pretpostavlja rolicu riže koja u sredini ima ukusno punjenje. Često se u toj ulozi nalaze sočni krastavac ili avokado, što takav zalogaj čini prigodnim i za osobe koje preferiraju vegetarijansku prehranu. 

Okus mora ne mora donijeti riba

Uramaki verzija vegetarijanskog sushi obroka kakav spremamo u našem restoranu podrazumijeva rolicu od riže koja u svojoj srži, baš poput makija, ima slasno punjenje, ali je ono obloženo listovima nori alge. Naša vegetarijanska verzija uramakija zove se Tiger Veggie Roll i sadrži povrće u tempuri, avokado i sezam. Osim s ovim namirnicama, ukusne vegetarijanske sushi zalogaje moguće je napraviti i u kombinaciji s drugim povrćem, gljivama, dimljenim tofuom ili seitanom u tempuri, što pred vegetarijance, kao i pred one koji konzumiraju ribu, stavlja poprilično velik broj kombinacija, a time i prilika za uživanje u ovom klasiku japanske kuhinje. Uz namirnice koje se uglavnom koriste sa svrhom ukusnog punjenja moguće je kombinirati i druge vrste algi, primjerice, wakame, kombu ili arame. Tako se nepcu otvara more dodatnih mogućnosti i novih ukusnih kombinacija. 

Prepustite se neodoljivo sočnim i savršeno balansiranim okusima, svratite do nas i uživajte u slasnim vegetarijanskim zalogajima našeg vrhunskog sushi majstora!